/ Tags: facebook, realizari facebook, scandal facebook

Misiunea celor de la Facebook este, cel putin la nivel declarativ, aceea de a aduce lumea mai aproape. In ciuda faptului ca, in ultima vreme, compania a fost asociata, mai degraba, cu distrugerea societatilor decat cu apropierea acestora. Cea mai mare rețea sociala din lume a fost folosita pentru a raspandi dezinformare in alegerile din intreaga lume, potential afectand si rezultatele acestora. ONU a stabilit ca Facebook a jucat un rol important in promovarea discursului de ura in Myanmar, contribuind la un posibil genocid. Cinci persoane au fost linsate in India, in urma unui zvon raspandit in timpul verii, prin intermediul aplicatiei de mesagerie “WhatsApp”, detinuta de Facebook. Reteaua sociala, ce are 2.3 miliarde de utilizatori in intreaga lume, ar fi depus mai multe eforturi pentru a combate aceste probleme, prin eliminarea grupurilor si paginilor care incalca regulile sale si prin limitarea numarului de mesaje WhatsApp care pot fi transmise.
Joi, gigantul tehnic a incercat sa restabileasca perceptiile mai pozitive asupra retelei sociale, aratand o parte din munca pe care acestia au realizat-o pentru a “construi comunitatea si a aduce lumea mai aproape împreună”. Peste 400 de lideri ai comunitatii s-au adunat la sediul retelei sociale, din Menlo Park, California, pentru cel de-al treilea Summit Comunitar al companiei. Summitul a fost inca o amintire a numarului de persoane care inca utilizeaza Facebook pentru a vorbi despre cauzele sociale pe care le sustin, pentru a gasi noi sustinatori pentru cauzele respective si pentru a-si impartasi povestile, in ciuda faptului ca reteaua sociala este implicata intr-o serie de scandaluri in ultima perioada. Aproximativ 1,4 miliarde de persoane folosesc grupurile Facebook in fiecare luna.
Directorul executiv secund al Facebook, Sheryl Sandberg, care a dat startul summitului, a recunoscut ca reteaua sociala trece printr-un timp provocator si trebuie sa depuna mai mult efort pentru a indeparta continutul daunator de pe platforma sa, intrucat “raul ameninta sa acopere [n.r. realizarile] bune”. “Puterea de a impartasi [n.r. experiente] si de a ramane conectati este doar primul pas”, a continuat Sandberg. “Depinde ce facem cu ea”. Directorul executiv si co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg si-a facut, de asemenea, o scurta aparitie pentru a multumi liderilor comunitatii pentru ceea ce fac pentru a ajuta reteaua sociala sa-si “indeplineasca misiunea”. Omul o tine tot pe a lui. “Cred cu adevarat ca munca pe care o depuneti este cea mai importanta parte ce ne ajuta sa imputernicm lucrarea noastra aici pe Facebook”, a declarat el publicului.
Ime Archibong, vicepreședinte Facebook al parteneriatelor pentru produse, a subliniat într-un post blog că modul în care rețeaua socială a fost folosită pentru totdeauna. Tarjimly, o organizație nonprofit, folosește Facebook Messenger pentru a conecta traducătorii voluntari cu imigranții și refugiații aflați în nevoie în întreaga lume. “The Broke Black Girl”, un grup Facebook, oferă femeilor informații despre finanțe și promovare în carieră. Are peste 50.000 de membri.
Sunt multe lucruri cu care reprezentantii retelei sociale au tinut sa se laude in cursul acestui summit. De exemplu, reteaua sociala prezinta o caracteristica, care a debutat in India in 2017 si care permite utilizatorilor Facebook sa se inscrie in Statele Unite ca donatori de sange. Utilizatorii care se inscriu vor primi notificari despre tipurile de sange care sunt urgent necesare.