Google lucreaza la un smartphone pliabil

  /  Tags: ,

Google lucreaza la un smartphone pliabil

Conceptul de smartphone pliabil pare suficient de departe de realitate atunci cand vedem eforturile unor companii precum Samsung inregistrand esecuri notabile. Cu toate acestea, conceptul inca se afla intr-o faza initiala, iar esecurile nu descurajeaza si alte companii din a incerca sa dezvolte un telefon pliabil. Inaintea onferintei de dezvoltatori I/O, cei de la Google sustin ca si ei cerceteaza o asemenea tehnologie si ca lucreaza de ceva vreme la un prototip de ecran pliabil, potrivit publicatiei americane CNET. Insa, un telefon pliabil al celor de la Google nu va aparea asa curand, pentru ca gigantul american sustine ca are nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta o tehnologie complet functionala. Personal, estimez ca vom vedea un astfel de model pliabil al celor de la Google pana in 2021. “Cu siguranta cercetam tehnologia. Am facut acest lucru de mult timp “, a declarat Mario Queiroz, seful departamentului de dezvoltare Pixel al companiei, intr-un interviu acordat saptamana trecuta celor de la CNET. Potrivit lui Querioz, totusi, “nu cred că exista inca un caz clar de utilizare”. “Lucram la prototipuri pentru display-uri pliabile si pentru multe alte tehnologii hardware si nu avem alte anunturi legate de produse in acest moment”, a mai adaugat Queiroz.

Faptul ca Google lucreaza la un telefon pliabil nu este o surpriza. Compania a dezvaluit ca Anroid va oferi suport pentru modelele pliabile, chiar inaintea lansarii oficiale Samsung Galaxy Fold in aceeasi luna. Dar, avand in vedere cat de indeaproape este aplicat playbook-ul Apple, este foarte rar ca firmele de tehnologie din jocul hardware sa confirme in mod explicit interesul pentru modele noi. Avand in vedere ca producatorii de smartphone din Asia au inceput să dezvaluie produse oficiale pliabile, a existat mult hype in jurul acestui factor de forma unic si a dispozitivelor noi si interesante ce ar fi putut aparea in urma acestei tehnologii. Cu mult inainte ca produsele oficiale sa fie dezvaluite la inceputul acestui an, la Mobile World Congress in februarie, companii precum LG si Samsung au prezentat in mod constant imbunatatiri ale prototipului, ilustrand la scena deschisa modul in care ar putea functiona ecrane pliabile sau roll-up. La CES, LG a impresionat industria cand si-a prezentat noul sau televizor 4K cu ecran de 65 de inci si un număr echitabil de lucrari ale celor de la lSamsung pe ecrane bendable s-au transformat in produse precum seria Galaxy Edge.

Samsung nu a fost suficient de norocos in departamentul de modele pliabile. Dupa ce si-a castigat o gramada de credit si de acoperire de presa pozitiva pentru a ajunge mai intai pe scena cu o versiune pliabila premium a smartphone-ului sau, compania a aflat curand cat de fragila si nepregatita este tehnologia sa a versiunii sale hardware a fost atunci cand unitatile de revizuire trimise jurnalistilor au inceput sa se sparga in moduri neașteptate luna trecuta. Compania a amanat de curand data lansării pe termen nelimitat pentru a lucra mai atent la tehnologia ecranului. Speram ca cei de la Google vor acorda suficient timp cercetarii si dezvoltarii unei astfel de tehnologii pentru a fi pregatiti de a lansa un astfel de model pe piata.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *