Bill Gates nu e sigur de faptul ca Elizabeth Warren are o minte deschisa

  /  Tags: ,

Bill Gates nu e sigur de faptul ca Elizabeth Warren are o minte deschisa

Elizabeth Warren este una dintre personalitatile care aspira la o candidatura la presedintie din partea Partidului Democrat. Motiv pentru care, unul dintre principalele puncte in programul sau politic este a actiona impotriva mariilor corporatii din domeniul tech. Lucru pe care l-a anuntat de nenumarate ori, spunand de campania “break up big tech”. Planuieste, de asemenea, destramarea unor mari companii precum Facebook, Google sau Amazon, care mai au si alte companii mai mici in subordinea lor, iar aceste companii prezinta servicii suficient de importante pe internet. Unul dintre cele mai concrete exemple sunt Instagram si Whatsapp, care apartin de Facebook, sau YouTube, care apartine de Google. Ideea era ca toate acestea sa redevina companii de sine statatoare, in ciuda faptului ca nici una dintre marile corporatii nu pare sa renunte prea usor la ideea de a-si pastra monopolul asupra industriei. Deci, ghinion. In orice caz, e greu de crezut ca Warren ar putea obtine sprijinul din partea Partidului Democrat pentru o eventuala candidatura la alegerile din 2020. Contra-candidati pentru suportul GOP mai sunt si Joe Biden, care porneste drept principalul favorit in aceasta cursa, dar si Bernie Sanders sau Andrew Yang. 

In orice caz, programul lui Warren a atras atentia anumitor personalitati din industria tech. Desigur, dupa cum e vorba si in titlu, atentia lui Bill Gates, fondatorul si fostul CEO al celor de la Microsoft. Bill Gates a declarat, miercuri, ca nu crede ca Warren  ar vrea sa se intalneasca cu cineva la fel de bogat ca el. Un comentariu cat se poate de arogant din partea fondatorului Microsoft, unul care a venit pe fundalul unei discutii in care miliardarul a criticat vehement aceasta politica de a desparti marile companii tehnologice de companiile mai mici care se afla in proprietatea acestora.

Vorbind la conferinta din New York Times DealBook, Gates a spus ca separarea companiilor nu este modalitatea potrivita de a aborda problema gigantilor tehnologici care dezavantajeaza sau avantajeaza propriile produse fata de cele ale concurentei, asa cum au fost acuzati cei de la Apple sau Amazon ca ar face. Gates are o perspectivă buna asupra incercarilor guvernamentale de a separa companiile. Guvernul a petrecut un deceniu incercand sa separe Microsoft tocmai pentru aceste preocupari legate de monopolul companiei asupra industriei la un moment dat..

“Sunt super partinitor”, a spus Gates. “Nu credeam ca Microsoft ar trebui sa fie desfiintat”, a spus Gates, adaugand că nu ar “dori acest lucru nimanui”. Intr-un moment in care a dat dovada de un calm mai mare fata de atunci cand a inceput sa vorbeasca despre prezidentiabila democratilor, Gates a spus, de asemenea, ca nu este sigur daca Warren are o minte atat de deschisa sau ca „ar fi chiar dispusa sa se aseze la masa cu cineva care are sume mari de bani”. Evident, aici vorbea despre el insusi. El mai spune si ca procesul antitrust cu care s-a confruntat Microsoft la inceputul anilor 2000 nu a facut decat sa ajute mediul tehnologic sa fie mai competitiv.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *