Yahoo Japonia si Line sunt pregatite sa fuzioneze

  /  Tags: ,

Yahoo Japonia si Line sunt pregatite sa fuzioneze

Daca pentru America de Nord si Europa, Google e cel mai mare motor de cautare, alte tari se orienteaza spre alte motoare si nu e vorba doar despre China, Coreea de Nord sau alte tari comuniste care utilizeaza motoare de cautare cenzurate si care monitorizeaza activitatea utilizatorilor sai mai la sange. De exemplu, Japonia utilizeaza Yahoo ca motorul sau principal de cautare. Nu inteleg de ce, adica motorul de cautare al Yahoo este unul destul de primitiv, insa acest gen de preferinte pare a nu fi o chestiune discutabila. Poate Yahoo Japonia este un motor de cautare mult mai bun decat cel pe care-l pun la dispozitie servele Yahoo din restul lumii? In fine, nu ca ar conta prea mult Partea buna este ca nu au Messenger ca si principala aplicatie de mesagerie pe care o utilizeaza, prin simplul fapt ca mesajele acestuia sunt monitorizate direct de catre Facebook. In Japonia, Line este aplicatia de mesagerie dominanta a tarii si este de asemenea populara in Asia de Sud-Est si Taiwan.

In cele din urma, cele doua au decis sa fuzioneze, prin acordul companiilor-mama ale serviciilor respective. Analistii sustin faptul ca fuziunea va ajuta companiile respective sa concureze cu alti giganti online din Japonia. Desi cele doua companii sunt dominante pe domenile de activitate pe care le-au adoptat inca de la bun inceput. Oricum, interesant modul in care se fac afaceri in Japonia. “Yahoo Japonia a oferit mult timp o gama variata de servicii, dar a ramas in urma fata de multi dintre concurentii sai”, a spus Seijiro Takeshita, de la Universitatea din Shizuoka.

“Aceasta va fi o durere de cap foarte mare si o amenințare pentru jucatorii precum NTT Docomo si Rakuten”, a spus el. Adica a enumerat cele mai mari companii din Japonia care activeaza in acest domeniu si a spus ca acum cele doua companii ar avea puterea de a le depasi in cazul unei fuziuni. Bine, mi se pare ca Line e mai putin depasita decat Yahoo din toate punctele de vedere, insa Yahoo a pastrat un numar destul de mare de utilizatori de atunci si pana acum. Problema e ca japonezii nu sunt ca romanii, sa continue sa foloseasca Google chiar daca rezultatele sunt cenzurate, filtrate si re-analizate astfel incat sa nu gasesti nici o informatie relevanta atunci cand cauti subiecte mai controversate. Cu alte cuvinte, ei mai cauta si alternative.

Trecand peste faptul ca mi se pare un lucru extrem de ciudat ca Yahoo este cel mai popular motor de cautare din Japonia avand in vedere cat de inapoiata este platforma, peste 50 de milioane de oameni viziteaza site-ul Yahoo Japonia in fiecare luna. Desi Yahoo Japonia nu mai este legata de corporatia mama, cea din Statele Unite, care si-a vandut pachetul ramas in companie anul trecut, in 2018. Line, care este detinuta de compania sud-coreeana Naver, are aproximativ 80 de milioane de utilizatori in Japonia si un numar similar in Asia de Sud-Est si Taiwan. Aplicatia in sine este poate cea mai cunoscuta pentru stickerele cu desene animate, caracteristica pe care si concurentii au adoptat-o dupa modelul Line. 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *