Instagram incearca intrarea in legalitate, prin conformarea cu legea COPPA

  /  Tags: ,

Instagram incearca intrarea in legalitate, prin conformarea cu legea COPPA

Instagram este a doua cea mai populara retea sociala, dupa Facebook. In mod ironic, este reteaua sociala a companiei detinute de Mark Zuckerberg, pentru cei care nu cunosteau acest aspect. Tocmai pentru a-si consolida pozitia, compania ia masuri pentru a intra in legalitate, intrucat risca amenzi uriase pana in momentul de fata din cauza faptului ca termenii si serviciile sale sunt prea permisive. Cei de la Instagram fac eforturi pentru a nu mai lasa minorii cu varste sub 13 ani sa acceseze platforma. Da, 13 ani este varsta care a fost stabilita de catre guvernul american printr-o lege intitulata COPPA ca fiind minima pentru accesul unei persoane la o retea sociala. Mai ales avand in vedere faptul ca aceste retele sociale au potentialul de a infatisa anumite lucruri care ar putea influenta in mod negativ tinerii (insa, evident, vizati sunt in special copiii de sub 13 ani, desi nici cei pana in 17-18 ani nu sunt atat de greu influentabili de anumiti factori pe care ii observa in astfel de retele). Prin urmare, incepand cu data de 4 decembrie, atunci cand iti creezi un cont de Instagram, este obligatoriu sa-ti mentionezi si varsta. Daca te loghezi prin contul de Facebook, data nasterii  va fi preluata automat de acolo. 

De mentionat faptul ca varsta si data nasterii sunt lucruri care nu vor fi dezvaluite urmaritorilor de pe Instagram. Este la latiudinea fiecarui utilizator sa judece in ce masura sunt informatiile respective sensibile sau nu si daca vrea sa le faca publice la un moment dat. Si nu este singura schimbare pe care a doua retea sociala a Facebook o pregateste in acest sens. Totodata, Instagram va limita  interactiunea prin mesaje directe in-app; nu complet, ci intr-un anume mod. De acum inainte, utilizatorii nu vor mai primi mesaje directe decat de la oamenii pe care ii urmaresci, iar invitatiile in grupuri vor fi limitate tot la acestia. 

Este o masura de precautie, insa una cat se poate de inefectiva, in special avand in vedere faptul ca orice minor este suficient de inteligent pentru a trece o varsta falsa doar pentru a se putea inregistra. Din nou, nu ca Facebook-ul nu ar fi plin de copiii cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani, iar pana isi da seama vreun responsabil in acest domeniu, deja copiii respectivi implinesc varsta de 13 ani si nu mai pot fi elimianti de pe platforma pe criterii legale. Iar daca in acest interval de timp au acumulat tot felul de lucruri negative care se gasesc pe retelele sociale, la adolescenta vor ajunge sa faca cele mai idioate lucruri cu putinta. Cu toate ca sunt deacord cu faptul ca este extrem de dificil sa controlezi activitatea pe internet a unor astfel de copiii. Traim intr-o era in care parintii din ce in ce mai ocupati prefera sa lase copiii in fata unui ecran in loc sa-si petreaca putinul timp liber cu ei. Iar atunci cand vine vorba despre repercursiuni, sunt destul de multe incat sa conteze. 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *