Motive pentru care telefonul vechi Android nu mai este sigur

  /  Tags: ,

Motive pentru care telefonul vechi Android nu mai este sigur

Telefoanele care s-au lansat in ultima perioada de timp sunt foarte scumpe, iar daca ai nevoie de un nou telefon, pretul foarte mare (Samsung Galaxy S20 Ultra si Iphone 11  Pro care costa 1.000 de dolari) te va face sa iti cumperi unul mai vechi si poate mai putin performant. Dar telefoanele care sunt mai vechi, au actualizari mai vechi care iti pot afecta securitatea si confidentialitatea, iar daca deti unul poate ar trebui sa iei in calcul cateva masuri pentru a-ti proteja datele. 

Cand hackerii descopera ceva neinregula cu software-ul tau, ei pot incerca sa iti fure datele, dar acest lucru este transmis producatorilor de telefoane, care ei iti trimit o solutie pentru a te avertiza sa iti protejezi telefonul. Hackerii mereu incearca sa iti fure datele cu o singura problema pe care nu ai rezolvat-o cu privire la software-ul tau. 

Google si producatorii de telefoane trebuie sa reduca suportul pentru telefoanele mai vechi, de obicei cele mai sunt mai vechi de doi sau trei ani, ceea ce inseamna ca ele nu vor mai primi actualizarile de securitate, iar cand hackerii vor incerca sa iti fure datele, nu vei mai primi solutia, ci problema va ramane nerezolvata. Asta inseamna ca un dispozitiv care nu mai primeste actualizarile pentru securitate devine un dispozitiv nesigur. Acest lucru duce la faptul ca hackerul sa poate sa iti foloseasca datele din e-mailuri, din contacte, date bancare si orice alte informatii care pot fi in favoarea lui, atat timp cat tu vei continua sa folosesti dispozitivul respectiv. Paul Ducklin, cercetator de la compania de securitate Sophos, spune ca daca un dispozitiv devine nesigur si vulnerabil, acesta va ramane asa pentru totdeauna, pentru ca el nu va mai putea primi actualizarile de securitate. 

Pentru a vedea daca telefonul tau inca mai primeste actualizarile de securitate trebuie sa intri la Setari si sa verifici actualizarile software si instaleaza cea mai recenta versiune. Daca iti spune ca telefonul tau are cea mai recenta versiune, iar aeasta a fost instalata cu mult timp in urma, este din cauza ca nu vei mai primi acele actualizari. 

Cand hackerii iti ataca confidentialitate si securitatea nu vei primi niciun semn, de aceea trebuie sa fii atent la pop-up-uri sau la aplicatii noi descarcate, dar pe care nu tu le-ai descarcat, utilizarea ridicata a bateriei si o functionarea lenta, sunt alte semne. 

Asa ca, daca vrei sa iti cumperi un telefon mai vechi, mai intai de toate asigura-te sa vezi cand a fost ultima oara instalata o versiune recenta si dupa care sa ii dai resetare din fabrica. Pana cand nu ii dai resetare, nu apela la instalarea aplicatiilor, nu oferi foarte multe detalii despre acest lucru in conversatii, pana cand telefonul tau nu este sigur.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *