Sfaturi de fotografiere pentru Iphone 12

  /  Tags: ,

Sfaturi de fotografiere pentru Iphone 12

Telefoanele de la Apple au unele dintre cele mai bune camere, iar compania are grija ca in fiecare an, cu fiecare serie noua lansata sa mai schimbe cate ceva pentru a aduce si alte functii noi, utile ce te pot ajuta sa realizezi cele mai bune poze. Iphone 12 costa 829 de dolari si la acest pret se asteapta sa realizeze poze foarte bune. Acestuia ii lipseste senzorul Lidar si teleobiectivul care se regasesc pe Iphone 12 Pro si 12 Pro Max. Iphone 12 este modele mai accesibil pentru mai multe persoane, dar chiar daca are o camera foarte buna, este nevoie sa stii cum sa folosesti instrumentele camerei pentru a efectua poze deosebite. Daca ai nevoie de niste sfaturi despre cum sa realizezi poze excelente cu noul tau Iphone 12, ramai cu ochii pe randurile urmatoare.

Iphone 12 este capabil sa efectueze poze cu o expunere foarte buna, ca multe alte telefoane de fapt, doar ca mai intai trebuie sa stai si sa analizezi care este pozitia cea mai buna din care sa fotografiezi o scena si sa te gandesti cum ai dori sa fie poza finala. O poza banala poate sa fie transformata intr-una deosebita daca vei aborda o alta compozitie, astfel incat sa te concentrezi pe un subiect principal. Daca ai dori sa ai mai multe elemente in poza, se poate seta din grila de la setari, astfel incat sa aliniezi cat mai bine acele elemente dorite. 

Iphone 12 are o camera standard de 12 MP si una ultra-larga tot de 12 MP, iar ultima camera poate fi folosita atunci cand ai o compozitie mare, ce are nevoie de un unghi mai mare. Daca vrei ca in prim plan sa fie un subiect principal, dar sa fie cuprinse si alte elemente de langa el, activeaza camera ultra-larga.

Chiar daca telefonul se descurca foarte bine cu selectarea expunerii, exista unele scene in care poate sa confunde potrivirea si are nevoie de ajutor din partea ta. Trebuie sa focalizezi pe subiect si apoi sa tragi de glisorul ce va aparea pentru a lumina sau intuneca scena.

Daca vrei un control mai mare asupra acestor caracteristici, realizeaza poza si salvez-o in format brut, iar apoi editeaz-o in aplicatii precum Moment sau Firstlight si poti seta viteza obturatorului, ISO, balansul de alb. Pe langa acestea se mai poate controla lumina, daca sa fie mai rece sau mai calda, contrastul, iar pentru mai mult control asupra expunerii si culorilor se recomanda Adobe Lightroom sau Google Snapseed.

Prin urmare, daca ai un Iphone 12 si nu te descurci prea bine cu camera sa, tine cont de sfaturile de mai sus pentru a realiza poze izbitoare, pentru a transforma o poza banala intr-una extraordinara.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *